Τηλέφωνο Delivery: 2102287266 | Πατησίων 339Γ, Αθήνα, 111 44
Title Image

Η Ιστορία Μας

Στις 6 Απριλίου 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιουργήθηκε το "ΧΑΡΑ", η πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων

Μια παραδοσιακή πολίτικη συνταγή με ρίζες στις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα και την επιτυχία του ζαχαροπλαστείου μας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το 1920, όταν η γιαγιά Αριστέα μοιραζόταν την αγάπη της για την ζαχαροπλαστική σε κάποιο γλυκατζίδικο της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα, μετά τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922, έμελλε να μετοικήσει την Αθήνα, όπου αναγκάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές για αρκετά χρόνια.

Ο δικός της «θησαυρός» όμως, παρέμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο με τις συνταγές της, όπου έκρυψε καλά για να μην χαθούν, στο παπούτσι της, όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ο γιος της, Νίκος, με το ίδιο ταλέντο και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις, προσφέροντας τη χαρά της απόλαυσης σε όποιον τις δοκίμαζε. Έτσι λοιπόν, στις 6 Απριλίου 1969, Κυριακή των Βαΐων, δημιούργησε τη «ΧΑΡΑ», την πιο γλυκιά γωνιά των Πατησίων, που την εποχή εκείνη, θεωρείτο ένας από τους καλύτερους δρόμους της Αθήνας.

Από όλα τα προϊόντα ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ το εκμέκ παγωτό και το σικάγο. Έτσι το μαγαζί αποτέλεσε γρήγορα πόλο έλξης για τους κατοίκους του κέντρου και όχι μόνο, αφού κόσμος έφτανε από παντού. Ένα παγωτό εδώ, ήταν και είναι πάντα «must», αφού «απλοί θνητοί» το απολάμβαναν δίπλα σε διασημότητες της κάθε εποχής!

Ζαχαροπλαστείο Χαρά - Μαγαζί
Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στο χρόνο και μια φήμη που ακόμα και γενιές αργότερα αποτελεί την πιο γλυκιά συνήθεια της ζωής μας…